آزمون تافل دکترای دانشگاه آزاد EPT آزمونی است که توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میگردد و تمامی دانشجویان مقطع دکتری میبایست تا قبل از شرکت در امتحان جامع, نمره این آزمون یا آزمونهای مشابه را به دانشگاه ارائه کنند. این آزمون مخفف ( (English Proficiency Testاست.
آزمون EPT از سال ۸۶ شروع و به طور منظم در واحد علوم تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار گرديده است. از ابتدا، اين آزمون به صورت فصلي برگزار ميگرديد، اما از ارديبهشت ۹۲ تاكنون, تقریبا هر دوماه یکبار برگزار میگردد. تعدد شركت در اين آزمون، محدوديت خاصي ندارد و داوطلبين ميتوانند تا زمان كسب نمره دلخواه, در كليه آزمونها شركت كنند. در آغاز كار برگزاري EPT، مدرك اين آزمون تنها براي داوطلبان ورود به مقطع دكتري دانشگاه آزاد, واحد علوم تحقيقات ضروري بود، اما بعد از گذشت چندي، ارائه مدرك قبولي EPT براي تمامي داوطلبان دكتري دانشگاه آزاد الزامي شد. ميتوان آزمونEPT را با آزمون بين المللی (TOEFL PBT) مقايسه نمود. تنها تفاوت آن با آزمون (TOEFL) اين است كه بخش شنيداري و نگارش ندارد.
مدرك زبانMSRT (MCHE) ، مدرك زبان مورد تاييد وزارت علوم ميباشد و آزمون آن هر ماه به صورت منظم برگزار ميگردد. كليه دانشگاههاي مورد تاييد وزارت علوم و همچنين دانشگاه آزاد اسلامي، اين مدرك را حين مصاحبه دكتري معتبر ميدانند. محتواي كلي آزمون با آزمون EPT تفاوت چنداني ندارد اما MSRT علاوه بر ساختار آزمونEPT كه شامل لغات، گرامر و درك مطلب است، مهارت شنيداري (listening) داوطلبان را نيز مورد سنجش قرار ميدهد و به همين دليل، معمولا سطح دشواري آزمون MSRTرا بالاتر از EPT ميدانند. در صورتي كه داوطلب, تصميم قاطع براي ادامه تحصيل در دانشگاه آزاد را دارد، بهتر است در آزمون EPT شركت كند; چرا كه آزمون EPT بدون آزمون شنيداري برگزار ميگردد و علاوه بر آن، نمره قابل قبول آن ۵۰ ميباشد. در صورتيكه اگر داوطلب بخواهد مدرك MSRT را به دانشگاه آزاد ارائه كند، ميبايست حداقل نمره ۶۵ اين آزمون را كسب كرده باشد. اين مدرك از زمان صدور، در داخل كشور به مدت ۲ سال اعتبار دارد و در خارج از كشور فاقد اعتبار است.
آزمون تافل دکترای دانشگاه آزاد, شامل ۱۰۰ سوال است و ۱۴۰ دقیقه زمان, برای پاسخگویی آن در نظر گرفته شده است. این ۱۰۰ سوال به سه بخش زیر تقسیم میشوند: (تعداد سوالات تقریبی میباشد)
– واژگان: ۲۰سوال (عمدتا به صورت پیدا کردن مترادف کلمات داده شده)
– گرامر: ۴۰ سوال (چهارگزینهای و تحلیل خطا)
– درک مطلب: ۴۰ سوال (شامل چهار درک مطلب)
مطالب ارائه شده در کتاب حاضر, تمام بخشهای این آزمون را به خوبی پوشش میدهد وبا مطالعه آن, خواهید توانست حد نصاب این آزمون که ۵۰ از ۱۰۰ میباشد, کسب کنید. این آزمون هم مانند سایر آزمونهای تافل دکتری کشورمان, نمره منفی ندارد.
منابع پيشنهادي آماده شدن براي اين آزمون, كدامها هستند؟
۲٫ Mosaic 1 and 2 – By Brenda Wegmann and Miki Knezevic – Rahnama publication
۳٫ Select Readings- Pre intermediate – Intermediate and Upper intermediate
۴٫ ۵۰۴ Absolutely Essential Words for TOEFL – Fifth Edition
۵٫ TOEFL Reading Flash
۶٫ Words You Need to Know 1100
۷٫ Barron’s Essential Words for TOEFL
۸٫ Longman Preparation for the TOEFL (the paper-based)
بايد در نظر داشت كه اين منابع، تنها منابعي نيستند كه سوالات آزمون از آنها استخراج ميگردد. بلكه كليه ژورنالهاي بينالمللي كه به زبان انگليسي منتشر ميگردند و مقالات به روز دنيا نيز در دستهبندي منابع سوالات قرار دارند.
جهت ثبتنام در آزمون (EPT) به تنها سایت رسمی این آزمون مراجعه نمایید: